Hiekkapuhallukset

Hiekkapuhallus 0.1-0.6 ja 0.6-1.2 raekoolla kohteen mukaan.

Soodapuhallukset

Soodapuhallus on hellävarainen ja tehokas pintojen poisto- ja puhdistusmenetelmä, jossa natriumbikarbonaattikiteitä eli ruokasoodaa ruiskutetaan soodapuhalluslaitteistolla käsiteltävälle pinnalle. Kiteiden iskeytyessä pintaa vasten tapahtuu mikroskooppinen räjähdys, joka varisuttaa halutut materiaalit pois ilman, että käsiteltävä pinta vaurioituu. Soodapuhallus ei perustu mekaaniseen hiomiseen ja siksi sitä voidaan käyttää myös materiaaleihin, joita hiominen vahingoittaisi.

Soodajauhe on täysin myrkytöntä sekä palamatonta, joten se sopii lähes kaikenlaisiin käyttökohteisiin. Lisäksi se on ympäristöystävällinen menetelmä, kun halutaan saada aikaan puhdasta jälkeä.

Lasi- ja alumiinisilikaattipuhallukset

Lasi- ja alumiinisilikaattipuhallus muistuttavat työtavaltaan soodapuhallusta, mutta puhallusmateriaalina käytetään lasi- tai alumiinisilikaattijauhetta.

Menetelmä on esimerkiksi hiekkapuhallusta tehokkaampi ja tarkempi, kun halutaan poistaa ruostetta tai maalia. Lasi- ja alumiinisilikaatti eivät ruostuta puhallettavaa pintaa, sillä ne eivät sisällä rautaa toisin kuin kvartsihiekka. Näin ollen esimerkiksi puhalletun auton maalauksella on perinteisesti ollut tulenpalava kiire ruostumisen alkaessa jo puhaltamisen aikana.

Lasi- ja alumiinisilikaatilla saamme mm. hirsiseinistä kuin uudet palauttaen niiden alkuperäisen kirkkauden poistamalla mahdollisen käsittelyaineen ja ajan tuoman harmaantumisen puhallusmenetelmällämme.

Soodapesut

Soodapesussa ei käytetä lainkaan paineilmaa vaan voimanlähteenä on tehokas painepesuri, johon liitetään erityinen sooda-annostelija. Tämän yhdistelmän ansiosta esimerkiksi seinien ja kattojen pesut sujuvat meiltä vaivattomasti ja tehokkaasti ilman, että käsiteltävä pinta vaurioituu tai menettää suojaavan pinnoitteensa.

Soodapesu on soodapuhallusta hellempi, mutta silti tehokas ja nopea menetelmä, kun halutaan puhdasta jälkeä ilman, että poistetaan pinnotteita.

Sooda sitoo hajuja, joten se soodapesu soveltuu erinomaisesti myös eläinsuojien puhdistukseen.

Muista kotitalousvähennys!

Tiesitkö että kotona teetetyistä soodapuhalluksen töistä saa vuonna 2012 vähentää 45 % verotuksessa? Kotitalousvähennys tehdään työn osuuden arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennyksen enimmäismäärä on 2.000 euroa vuodessa.

Sooda- , lasi- ja alumiinisilikaattipuhallukset sopivat esimerkiksi:

Teollisuudelle

 • elintarvike- ja liuotinteollisuuden rakennusten ja
  tuotantokoneiden puhdistamiseen ja niiden pintojen poistoon.

Kotitalouksille

 • maalien ja sammaleen poistamiseen rakennuksista
 • kattojen ja seinien pesuun
 • ajoneuvojen ja niiden varusteiden puhdistamiseen.

Maatiloille

 • navetoiden ja siilojen pesuun
 • työkoneiden ja niiden hydrauliosien puhdistamiseen.

Veneilijöille

 • Maalien poistamiseen veneiden pohjista.

Isännöitsijöille ja huoltoyhtiöille

 • palo- ja vesivahinkojen jälkien siivoamiseen
 • graffitien poistamiseen esim. tiiliseinistä
 • muiden hankalien pintojen puhdistamiseen haastavista materiaaleista.

Palvelumme sopivat moniin muihinkin kohteisiin, kerromme mielellämme lisää!

Otathan yhteyttä, mikäli sinulla on tarvetta katon käsittelylle tai pintojen poisto- ja puhdistuspalveluille,
niin suunnitellaan yhdessä omalle kohteellesi sopivin ratkaisu!